Hoe zich te ontdoen van parasieten in het lichaam met folkremedies?

buikpijn in aanwezigheid van parasieten

Iedereen heeft gehoord dat parasieten, die overal kunnen leven, een ernstige bedreiging vormen voor de menselijke gezondheid. Dit klopt, want wormen zijn pathogene organismen die leven van de donor (mens) en een ziekteverwekkend effect hebben op het lichaam.

Volgens statistieken zijn parasieten aanwezig in het lichaam van elke vierde persoon. De reden voor zo'n hoog percentage patiënten is de slechte hygiënische en epidemiologische situatie.

Om deze reden is dit artikel gewijd aan alternatieve (volks)middelen om parasieten te bestrijden, die een goed therapeutisch en profylactisch middel zijn.

Symptomen en tekenen van de aanwezigheid van parasieten in het lichaam

Opgemerkt moet worden dat een dergelijk fenomeen als menselijke infectie met wormen lang niet altijd gepaard gaat met tekenen, en daarom vermoeden veel patiënten niet eens dat ze drager zijn van parasieten. In sommige gevallen kunt u echter specifieke symptomen opmerken, met behulp waarvan u de aanwezigheid van wormen kunt vermoeden, maar om hier zeker van te zijn, moet u een analyse uitvoeren. Onder de karakteristieke manifestaties van wormen zijn:

buikpijn met parasieten in het lichaam
  • allergische uitslag;
  • merkbaar gewichtsverlies;
  • constante verhoogde lichaamstemperatuur;
  • algemene asthenie;
  • spijsverteringsstoornissen;
  • avitaminose.

Is het mogelijk om thuis van parasieten af te komen?

Het moet duidelijk zijn dat het proces om van parasieten af te komen een nogal complex en langdurig proces is dat artsen op een vriendschappelijke manier zouden moeten doen, maar het is mogelijk om thuis een positief resultaat te bereiken. In dit geval is het noodzakelijk om verschillende methoden tegelijkertijd te combineren, omdat het therapeutische proces een geïntegreerde benadering van de implementatie ervan vereist.

Allereerst moet het lichaam worden voorzien van alles wat nodig is, zodat het zo comfortabel mogelijk is om de pathogene omgeving te bestrijden. Om deze reden moet u goed eten, voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen, u moet een speciaal dieet volgen. U moet ook anthelmintica gebruiken en natuurlijk een gezonde levensstijl leiden, die de werking van het immuunsysteem en het proces van het wegwerken van wormen beïnvloedt.

De beste folkremedies voor het reinigen van het lichaam

Nadat we de vraag hebben behandeld of het mogelijk is om wormen thuis te genezen, moet men de theorie beginnen te overwegen. Tegenwoordig zijn er een groot aantal van allerlei natuurlijke remedies bekend waarmee je parasieten kunt verjagen. Elk van de producten heeft een uniek effect en maakt het mogelijk om op specifieke wormen in te werken. In dit verband moeten de meest populaire en effectieve recepten worden gepresenteerd die nuttig kunnen zijn vanuit het oogpunt van therapie, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Een effectieve folk remedie voor wormen - triade

Troichetka is een bewezen en bekende remedie die bestaat uit natuurlijke ingrediënten. De volgende kruiden zijn aanwezig in de klassieke triade:

kruidnagel om parasieten te verwijderen
  • boerenwormkruid - 1 gram;
  • alsemkruid - 0, 3 gram;
  • kruidnagel - 0, 5 gram.

Kruiden in specifieke verhoudingen moeten worden gemalen en in capsules worden gestrooid, die kunnen worden gekocht bij apotheken, of eenvoudigweg worden weggespoeld met het poeder met water. Om een behandelingskuur te ondergaan, moet u een bepaald schema volgen. Op de eerste dag wordt een enkele dosis gedronken, op de tweede dag wordt de dosis verdubbeld en op de derde en volgende 4 dagen moet u het geneesmiddel drie keer drinken. Aan het einde van de wekelijkse kuur moet het medicijn gedurende enkele maanden eenmaal per week worden gedronken.

Hoe het lichaam te reinigen met alsem?

Zoals u weet, heeft alsem anthelmintische eigenschappen, waardoor de infusie van dit kruid het mogelijk maakt om wormen effectief te verdrijven. Opgemerkt moet worden dat het beste resultaat kan worden bereikt als de samenstelling van het geneesmiddel wordt verrijkt met andere kruiden. Om een kwaliteitsproduct te bereiden, is het dus noodzakelijk in gelijke verhoudingen, een theelepel van elk product te nemen, om alsem, immortelle, sint-janskruid, eikenschors, duizendblad, duindoorn en kamille te combineren.

alsem van parasieten in het lichaam

Vervolgens wordt het droge mengsel met een halve liter kokend water gegoten en gedurende acht uur toegediend. Aan het einde van de tijd die is toegewezen voor de bereiding van de infusie, is het noodzakelijk om de behandeling met de bereide samenstelling te starten. Om dit te doen, moet u gedurende twee weken elke dag een kwartier van een glas van het product een half uur voor de maaltijd drinken.

Boerenwormkruid voor snelle reiniging van darmen en lever

De beste manier om van rondwormen af te komen, is met behulp van boerenwormkruid, dat heel gemakkelijk thuis kan worden bereid. Om een medicijn te maken, moet je een eetlepel boerenwormkruid bloeiwijzen met een glas kokend water gieten, waarna de container met de samenstelling goed moet worden afgesloten met een deksel en moet worden gestuurd om op een donkere plaats te trekken. Na vier uur moet het natuurlijke preparaat worden gefilterd, waarna het klaar is voor gebruik. Tansy-infusie wordt gedurende enkele weken vier keer per dag gedronken voor een eetlepel. Andere soorten op boerenwormkruid gebaseerde producten zijn ook mogelijk, maar degene die wordt gepresenteerd is het meest effectief.

Hoe knoflook te nemen tegen wormen en lamblia

Je kunt van Giardiasis afkomen met behulp van een eenvoudig en zeer populair recept voor knoflooktinctuur.

knoflook van parasieten in het lichaam

Om deze bereiding te bereiden, moet je 50 gram knoflookteentjes pletten met een mes en ze vervolgens fijn hakken. Vervolgens moet gehakte knoflook naar een donkere glazen fles worden gestuurd, waarna de inhoud wordt gegoten met 200 gram wodka. De inhoud van de fles moet meerdere keren goed worden geschud en vervolgens het toekomstige medicijn een week laten trekken. Aan het einde van de tijd wordt de infusie dagelijks voor de maaltijd begrepen, 20 druppels, die worden verdund in water. De geschatte duur van de behandeling is één tot vier weken, die met uw arts moet worden overeengekomen.

Pompoenpitten voor behandeling van parasieten

Pompoenpitten hebben een uitgesproken anthelmintisch effect, waardoor ze tegenwoordig worden gebruikt om de darmen van lamblia te reinigen. Een van de beste recepten is een mengsel van zaden met honing, voor de uitvoering waarvan het nodig is om ongeveer 300 gram pompoenpitten tot poeder te malen met een koffiemolen (dosering voor een volwassene) en vervolgens te gieten met een kleine hoeveelheid water. Voeg vervolgens een eetlepel honing toe aan de reeds bestaande massa, meng grondig en neem dagelijks een theelepel van het medicijn in de ochtend voor de maaltijd. Experts raden aan om drie uur na het innemen van de zaden een klysma met honing te maken. Het algemene verloop van de behandeling van parasieten met deze methode is ongeveer drie dagen.

Hoe maak je een baking soda-klysma?

In sommige gevallen is een klysma met een oplossing van frisdrank een effectieve methode om helminthiasis te behandelen, maar in de meeste gevallen is deze procedure niet het enige therapeutische hulpmiddel en wordt het gebruikt in combinatie met andere therapeutische middelen. Om een soda-oplossing te bereiden die kan worden gebruikt om de darmen te wassen, moet je water op een geschikte manier verwarmen tot een temperatuur van 42 graden in een volume van 800 milliliter en er 20 gram zuiveringszout aan toevoegen. De oplossing moet volledig homogeen worden gemaakt, waarna deze met behulp van een klysma in het rectum kan worden gebracht, terwijl het maximale volume vloeistof dat kan worden gebruikt om de darmen te reinigen twee liter is.

Het lichaam reinigen met kruidnagel

Wanneer het lichaam is geïnfecteerd met draadwormen en rondwormen, kan een afkooksel op basis van kruidnagel worden gebruikt. Voordat u begint met het brouwen van het product, moet u het kruid malen en pas daarna met water gieten.

kruidnagel van parasieten in het lichaam

Volgens het originele recept wordt anderhalve gram gemalen kruidnagel met een glas kokend water gegoten, waarna de container met de oplossing op laag vuur moet worden gezet, waar de bouillon enkele minuten moet worden gekookt. Vervolgens moet het product worden aangedrongen - hiervoor is het voldoende om het mengsel een half uur onder het deksel te weerstaan. Het medicijn wordt gefilterd en twee weken drie keer per dag voor de maaltijd ingenomen, 20 gram.

Het gebruik van berkenteer binnenin

Traditionele genezers beweren dat berkenteer een zeer waardevol product is met een breed scala aan geneeskrachtige eigenschappen waarmee je wormen uit het lichaam kunt verwijderen. Opgemerkt moet worden dat dit product niet alleen perfect is voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Om een eenvoudige remedie te bereiden, moet u vijf tot tien druppels teer (afhankelijk van de leeftijd van de patiënt) toevoegen aan een halfvol glas water. Berkenteer in de beschreven vorm moet twee weken worden gedronken, elke dag een half glas en na twee weken een pauze nemen. De pauze duurt tien dagen en na voltooiing moet een tweede behandelingskuur worden uitgevoerd.

Antihelminthicum - espenschors

espenschors van parasieten in het lichaam

Aspenschors is enorm populair voor de behandeling van draadwormen, die wordt ingenomen in de vorm van een afkooksel. U kunt het product bereiden door 50 gram bast tot poeder te malen en te gieten met een halve liter koud water. Vervolgens moet het mengsel op laag vuur worden gezet en, na te hebben gewacht tot de samenstelling kookt, nog tien minuten blijven koken. Aan het einde van de toegewezen tijd moet de container met de vloeistof van het vuur worden gehaald en een paar uur onder het deksel worden gelaten zodat het product kan trekken en afkoelen. Ze drinken het vier keer per dag, twee eetlepels voor de maaltijd en na twee weken is er volgens bronnen een positief resultaat merkbaar.

Het recept voor een effectieve kruidenverzameling

Een van de meest effectieve kruidenpreparaten, die wordt gebruikt om parasieten te bestrijden, is "klooster" thee. Om deze therapeutische drank te bereiden, moet je in gelijke verhoudingen mengen, waarbij je elk ingrediënt in een theelepel, boerenwormkruid, kamille en gele gentiaanwortel neemt. Vervolgens moet je twee theelepels alsem en drie eetlepels wegedoornschors aan de compositie toevoegen. Alle ingrediënten worden grondig gemengd en gebrouwen in een thermoskan met een snelheid van een theelepel van de samenstelling per glas kokend water. Volgens traditionele genezers moet je deze remedie enkele weken elke dag in een glas drinken.

Hoe melk met knoflook te drinken tegen wormen?

Meestal wordt dit recept gebruikt om kinderen onder de zes jaar te behandelen, omdat dit product niet erg giftig is voor het lichaam van het kind.

knoflook met melk van parasieten in het lichaam

De bereiding is heel eenvoudig - hiervoor moet je 5 teentjes knoflook raspen op een fijne rasp en vervolgens de resulterende pap in een bak met melk (200 milliliter) sturen. Het mengsel moet vijf minuten op laag vuur worden gekookt en vervolgens de infusie een uur onder het deksel laten staan. Drink de melk-knoflookbereiding vier keer per dag, twee eetlepels voor de maaltijd. De totale duur van de behandelingskuur is niet meer dan een week.

Hoe het lichaam te reinigen met zwarte walnoot tinctuur

Tinctuur van zwarte walnoot is een eenvoudige en zeer effectieve remedie waarmee u de meeste bekende wormen en hun eieren kunt verwijderen. Deze tinctuur kan worden gekocht bij een apotheek of u kunt het zelf maken. Om een zelfgemaakt product te krijgen, moet je de pot vullen met noten en ze vullen met wodka, en dan de container sluiten met een strak deksel. Zwarte noten moeten twee weken in een alcoholische marinade op een donkere plaats worden bewaard, waarna de samenstelling medicinaal kan worden gebruikt. Om van wormen af te komen, moet je dagelijks 20 druppels tinctuur drinken, die worden gemengd met water. U moet het medicijn twee weken lang één keer per dag drinken.

Eucalyptus reiniging

Het reinigen van de dikke darm met eucalyptus bestaat uit verschillende fasen, wat een echt effectieve procedure mogelijk maakt. Drink eerst voor het slapengaan 150 milliliter vers geperst citroensap. 'S Ochtends, voor het eten, moet je een reinigende klysma doen en dan nog een klysma met eucalyptusinfusie. Om een infusie van eucalyptus te bereiden, moet je 30 gram plantenbladeren met een liter water gieten en er 15 druppels etherische olie van eucalyptus aan toevoegen. 'S Avonds, voordat u naar bed gaat, moet u opnieuw een klysma doen met een infusie van eucalyptus, waarna de kuur voorbij is.

Naar welke dokter moet ik gaan voor hulp?

Als het gaat om naar een dokter gaan, houdt de therapeut zich bezig met het probleem van diagnose, diagnose en behandeling. Als we het hebben over de infectie van een kind met wormen, kan een kinderarts met een brede specialisatie (kinderarts) helpen.