Verschillende manieren om van parasitaire invasies af te komen

Elke persoon zou moeten weten hoe hij van parasieten af kan komen. Natuurlijk zal de arts de medicamenteuze behandeling voor elke patiënt afzonderlijk selecteren, maar u moet op zijn minst de basis kennen. Het menselijk lichaam is een complex systeem dat voortdurend in contact staat met de buitenwereld. Vanaf de geboorte wordt het menselijk lichaam bewoond door verschillende micro-organismen, en meestal zijn ze van parasitaire aard. In de loop der jaren wordt dit probleem alleen maar erger, dus het is noodzakelijk om het lichaam periodiek te reinigen van parasieten en hun afvalproducten. Hiervoor zijn veel technieken ontwikkeld die een mens kan gebruiken. Maar het is het beste om vóór dergelijke procedures een arts te raadplegen, om de gezondheid niet te verslechteren.

Ziektesymptomen

Meestal worden parasitaire infecties via de mond overgedragen. Ze kunnen bijvoorbeeld het menselijk lichaam binnendringen met rauw vlees. Dit is meestal het geval bij de verspreiding van lintwormen. Een andere veelvoorkomende oorzaak is vingerlikken of nagelbijten. Heel vaak worden parasieten overgedragen van een besmet dier op de eigenaar. Dit gebeurt bij veelvuldig contact met het dier of zijn uitwerpselen.

een meisje raakt besmet met parasieten van een hond

Sommige soorten wormen worden in het water aangetroffen. Wanneer ze het menselijk lichaam binnenkomen, kiezen ze de meest geschikte plaatsen voor verdere ontwikkeling en reproductie. Dit geldt meestal voor de lever, longen, hersenen, lymfe, bloed. Daar bereiken individuen hun seksuele volwassenheid en beginnen ze zich actief voort te planten. Daarna verlaten ze het menselijk lichaam en gaan op zoek naar een nieuwe eigenaar. Als gevolg hiervan wordt deze cyclus voortdurend herhaald.

Meestal beginnen wormen bij een kind, maar bij volwassenen kunnen ze dat ook zijn. Gewoonlijk ontwikkelt een persoon dergelijke parasieten als rondwormen en draadwormen. Er kunnen ook zweepwormen, leverbotten zijn. Bovendien komen Toxoplasma, Trichomonas, gonococcus, ureaplasma, lamblia, mycoplasma, chlamydia, gardnerella, amoebe veel voor. Het is ook noodzakelijk om verschillende virale en schimmelinfecties te overwegen.

In de regel duiden de volgende symptomen op de aanwezigheid van parasieten:

 • frequente ziekten, vooral als ze chronisch zijn geworden;
 • onstabiele ontlasting, frequente afwisseling van diarree en constipatie, pijn in de buik, winderigheid;
 • zwakte, lethargie, constante vermoeidheid, een persoon wordt snel moe, maar zelfs na rust heeft hij geen tijd om te herstellen;
 • depressieve bui;
 • pijnlijke gevoelens in de gewrichtsgewrichten en spieren;
 • drastische veranderingen in het gewicht van een persoon - zowel snel gewichtsverlies als obesitas;
 • stofwisselingsproblemen;
 • immuniteit verzwakt, een persoon is vaak verkouden;
 • frequente allergische reacties. De huid wordt ontvankelijker;
 • tekenen van bloedarmoede door ijzertekort verschijnen;
 • frequente veranderingen in bloeddruk;
 • dermatitis, huiduitslag, dermatosen, ontstekingsprocessen op de huid, ettering, ouderdomsvlekken verschijnen vrij vaak;
 • het wit van het oog wordt geel;
 • een persoon kan tijdens het slapen met zijn tanden knarsen;
 • tijdens de slaap neemt de intensiteit van speekselafscheiding toe, een persoon opent zijn mond, speeksel stroomt naar beneden en vormt overvloedige vlekken op het kussen;
 • sommige mensen lijden aan slapeloosheid;
 • bronchiale astma verschijnt;
 • verschillende ziekten van inflammatoire aard ontwikkelen zich in de organen van de urinewegen en voortplantingsorganen.

Belangrijke gegevens

Voor infectie met parasieten van verschillende soorten en klassen zijn verschillende symptomen kenmerkend. Als er bijvoorbeeld rondwormen in het menselijk lichaam zijn (dit zijn gewone wormen), dan heeft hij vaak last van darmaandoeningen. Bovendien verschijnen er pijnlijke gevoelens in de buik. Aanvallen van angst, nervositeit en paniek zijn kenmerkend, meestal 's nachts. Duizeligheid komt soms voor. Bij sommige patiënten kunnen individuen direct in de ontlasting worden gezien.

buikpijn met parasieten in de darmen

De lijst met symptomen van lintworm is buikpijn, diarree. De persoon heeft een zeer goede eetlust, maar verliest tegelijkertijd snel gewicht. Individuen zijn te zien in de ontlasting. Bovendien moet u letten op pijnlijke gewaarwordingen in de lever.

Als een persoon besmet is met draadwormen, dan is het meest opvallende symptoom jeuk in de anus. De persoon wordt nerveus en prikkelbaar. Eetlust verslechtert, slapeloosheid verschijnt.

Voorbereiding voor het uitkomen

Er zijn een aantal contra-indicaties voor een dergelijke reiniging. Dit houdt onder meer de volgende voorwaarden in:

 • de periode van zwangerschap en borstvoeding bij vrouwen;
 • de ontwikkeling van oncologische ziekten;
 • ernstige ziekten van de bloedvaten en het hart;
 • geschiedenis van een beroerte of hartaanval;
 • periode van exacerbatie van verschillende chronische ziekten;
 • griep, SARS, koorts;
 • acute vorm van lever- en nierfalen;
 • elke bloeding;
 • menstruatie bij een vrouw.

Om het lichaam te reinigen, moet u eerst een reeks voorbereidende procedures doorlopen. Als er symptomen zijn die kenmerkend zijn voor de aanwezigheid van parasieten, zowel darm- als andere, moet u naar het ziekenhuis gaan en een volledig onderzoek ondergaan. Op basis van de resultaten van de diagnose zal de arts de beste behandelingsoptie selecteren.

doktersconsult over het verwijderen van parasieten uit het lichaam

Preventie van dergelijke aandoeningen en hun therapie moet worden uitgevoerd wanneer een persoon volledig gezond is, er mogen geen verschillende contra-indicaties en ernstige aandoeningen zijn.

Het is absoluut noodzakelijk om over te schakelen op een gezond dieet voordat u verschillende behandelingsmethoden gebruikt. Idealiter zou dit een vegetarisch dieet moeten zijn, maar je kunt je gewoon beperken tot de afwezigheid van zware maaltijden en vet voedsel. Het wordt aanbevolen om een paar weken een licht dieet te volgen om het menselijk lichaam te ontlasten. Het wordt aanbevolen om meer verse groenten en fruit te eten, maar deze moeten grondig worden gespoeld. Maar suiker en geraffineerde voedingsmiddelen kunnen het beste worden uitgesloten van het dieet. Zorg ervoor dat u het drinkregime volgt. U moet minimaal 2 liter vloeistof per dag consumeren. Water mag niet koolzuurhoudend zijn.

Het wordt aanbevolen om eiwitten en koolhydraten apart te consumeren. Anders zullen enzymen hun functies niet efficiënt uitvoeren, zodat spijsverteringsstoornissen optreden. Als gevolg hiervan komt voedsel in de darmen dat niet volledig verteerd is, wat uitstekende omstandigheden creëert voor darmparasieten. Er moet aan worden herinnerd dat kazen, peulvruchten en vlees altijd zonder brood en aardappelen moeten worden gegeten, maar met groenten. Tussen een maaltijd die voornamelijk uit eiwitten bestaat en een maaltijd met koolhydraten moet een pauze van minstens een paar uur worden genomen. Het wordt ook aanbevolen om meer granen te consumeren, omdat deze het lichaam helpen reinigen.

Voordat parasieten worden geëlimineerd, is het noodzakelijk om een kuur te ondergaan om de darmen, nieren en lever te reinigen. Tegelijkertijd moeten klysma's worden gedaan als de patiënt vaak last heeft van constipatie. Om dit te doen, kunt u afkooksels gebruiken op basis van boerenwormkruid, kamille, calendula, alsem, duizendblad.

klysma van parasieten in het lichaam

Meest populaire medicijnen

Verschillende medicijnen kunnen worden gebruikt om de indringers kwijt te raken. Maar ze mogen alleen worden gebruikt na overleg met en voorschrijven van een arts.

pil voor parasieten in het lichaam

Clarke reiniging

De Hilda Clark-methode is erg populair vanwege de eenvoud en effectiviteit bij het reinigen van het lichaam van parasieten. Dankzij hem kun je parasieten zoals wormen, virussen, bacteriën, eencellige vormen van organismen verwijderen.

De techniek omvat het gebruik van een speciale bereiding en tinctuur op basis van de schil van een onrijpe zwarte walnoot. Daarnaast heb je gemalen kruidnagel en gedroogde alsem nodig.

Om thuis een tinctuur te maken, moet je de schil van 15 walnoten verzamelen en er 0, 5 liter wodka of alcohol in gieten. Zet dan een dag op een warme, zonnige plek. Zet het dan op een donkere plaats weg.

infusie van groene walnoten van parasieten

U moet 's ochtends op een lege maag geld innemen. Eerst moet je 's morgens 1 druppel notentinctuur per 100 ml water laten vallen. Drink langzaam. Verhoog vervolgens het volume van de tinctuur elke dag met 1 druppel. Op de zesde dag moet 2 theelepels worden toegevoegd aan 100 ml water. medicijnen en drink zo'n volume.

Poeder van gedroogde alsem moet voor het avondeten worden ingenomen. De dosering is 0, 5 theelepel. Spoel het vervolgens af met water. De eerste paar dagen zou zo'n volume moeten zijn, maar dan kan het worden verhoogd tot een volle theelepel en op de vijfde en zesde dag moet je 1, 5 eetlepel poeder nemen. U moet dus elke 2 dagen de dosering verhogen totdat het volume gelijk is aan de 7 startdoses. Het zal ongeveer een paar weken duren. Om het effect te consolideren en voor preventieve doeleinden, is het vervolgens noodzakelijk om 0, 5 theelepel te nemen. van dit poeder elke ochtend.

Kruidnagelpoeder moet 's ochtends voor de maaltijd worden geconsumeerd. De eerste dosis moet gelijk zijn aan een erwt. Op de tweede dag is het al 2 keer meer. Vanaf de derde dag van de behandeling is het noodzakelijk om 3 initiële doses te nemen. Dit duurt tot de tiende dag. Dan zou het het hele jaar door zo'n middel als profylaxe moeten nemen, 3 doses eenmaal per week.

kruidnagel van parasieten in het lichaam

De triade-methode

Er zijn twee soorten van de methode. De eerste versie van de triade is ontwikkeld door een doctor in de medische wetenschappen. De recepten zijn heel eenvoudig. De eerste triade omvat kruidnagelpoeder, alsem en boerenwormkruid. Om een medicijn te bereiden, moet u een apotheekweegschaal gebruiken. Je hebt 30 g alsem nodig, 100 g boerenwormkruid en nog eens 50 g kruidnagel. Alle componenten moeten grondig worden gemengd. Het is toegestaan om het poeder in een glazen container te bewaren. De eerste dosis is 1, 75 g, dit is ongeveer 1 theelepel. zonder glijbaan. Op de eerste dag van de therapie zou het zoveel moeten drinken. Dit moet 's ochtends voor het eten worden gedaan. Op de tweede dag moet u ook dezelfde dosis innemen, maar dan al twee keer per dag. Het wordt aanbevolen om de procedure 's ochtends en tijdens de lunch uit te voeren. Vanaf de derde dag moet u drie keer per dag een eerste volume nemen - 's ochtends, lunch en' s avonds. Volg dit recept de hele week. Dus we raken geleidelijk van verschillende parasieten af. Om het effect te consolideren en profylaxe uit te voeren, wordt aanbevolen om gedurende het jaar één dosis per week in te nemen.

kruiden om parasieten te verwijderen

Wat betreft het tweede recept, het is ook heel eenvoudig. Het is noodzakelijk om de karwijzaadjes te malen. Voeg vervolgens calendula-bloeiwijzen toe. Ze moeten ook worden geplet. Voeg ook de wortelstok van de gewone calamus in grondvorm toe. Met behulp van een apotheekweegschaal is het noodzakelijk om alle volumes van de componenten nauwkeurig te meten. Je moet 2 delen calendula en 1 deel calamus en karwijzaad nemen. Alle componenten moeten grondig worden gemengd. Het is toegestaan om het poeder in een glazen pot in de koelkast te bewaren. Het zal niet snel gaan van parasieten af, maar dit recept is zeer effectief. Het moet een half uur voor een maaltijd worden ingenomen. Het schema is hetzelfde als in de eerste versie.

Andere recepten voor traditionele geneeskunde

Folkmedicijnen voor parasieten zijn zeer divers. Ze zijn veilig en niet minder effectief dan farmaceutische producten.

1. Stinkende gouwe

Stinkende gouwe is een van de meest populaire planten die wordt gebruikt tegen verschillende parasieten. Om op basis daarvan een tinctuur te bereiden, moet je verse bladeren nemen, ze malen met een vleesmolen. Giet vervolgens alles in kaasdoek en pers het sap eruit. Vervolgens moet het sap worden verdund met wodka - beide componenten worden in gelijke verhoudingen ingenomen. Het blijft alleen om de infusie grondig te mengen.

tinctuur van stinkende gouwe van parasieten

Stinkende gouwe is een zeer giftige plant, dus de tinctuur is erg gevaarlijk. De behandeling moet volgens alle regels worden uitgevoerd. Het product moet in kleine doses worden ingenomen. U mag het geneesmiddel niet voor een zeer lange tijd gebruiken. Het wordt niet aanbevolen om te combineren met andere medicijnen en medicijnen. De tinctuur moet op een lege maag worden ingenomen in 15 druppels, verdund in 100 ml water. U moet beginnen met 2 druppels en vervolgens de dosering geleidelijk verhogen. Een dergelijke behandeling duurt een week, daarna moet u 3 dagen pauzeren en de cursus opnieuw herhalen.

2. Klei

U kunt parasieten zelf verwijderen met speciale voedselklei. Deze therapie is vooral nuttig voor mensen met een hoge maagzuurgraad. Het is noodzakelijk om een beetje klei in water op te lossen om de vloeistof op melk te laten lijken. Laat het middel vervolgens brouwen zodat het bezinksel bezinkt, u hoeft het niet op te drinken. Verder wordt aanbevolen om de remedie 's morgens op een lege maag en voor het slapengaan in te nemen. De cursus duurt een maand. Neem dan preventief twee keer per week.

3. Alsem

Dit is een ander nuttig medicijn voor mensen. Je moet 1 theelepel nemen. poeder van deze plant 's morgens en' s avonds een half uur voor de maaltijd en voor het slapengaan. Het is toegestaan om het poeder in een stuk broodpulp te stampen om geen sterke bitterheid te voelen. De therapie duurt een maand. Dan kunt u preventief één dosis per week nemen.

4. Tansy

U kunt parasieten verwijderen met boerenwormkruid. Het moet in poedervorm worden gebruikt. Je moet 1 theelepel nemen. tweemaaldaags. Het is noodzakelijk om de dosering strikt te controleren.

5. Anjer

Een ander populair middel om parasieten te verwijderen is kruidnagel. U moet het elke dag 3 keer per maand innemen. Het moet worden geplet en vervolgens met schoon water worden gegeten. Doe dit een half uur voor de maaltijd. Als preventieve maatregel mag de procedure slechts 2 keer per week worden herhaald.

Conclusie over het onderwerp

Het reinigen van het lichaam van parasieten is een belangrijk proces. Gedurende het hele leven hopen zich een groot aantal virussen, schimmels en bacteriën op. Maar parasieten zijn ook gevaarlijk. Ze komen het menselijk lichaam binnen vanuit de omgeving en ontwikkelen zich vervolgens geleidelijk in het lichaam van het slachtoffer. Dan beginnen ze eieren te leggen, die met de ontlasting naar buiten komen. Zo vindt het proces van het besmetten van mensen plaats. Van tijd tot tijd is het noodzakelijk om het lichaam van dergelijke personen te reinigen. Maar voordat u aan een dergelijke therapie begint, moet u een arts raadplegen. Er zijn nu veel medicijnen ontwikkeld die helpen om parasieten uit het menselijk lichaam te verwijderen. Daarnaast kun je altijd traditionele medicijnrecepten gebruiken, deze zijn ook nog eens erg effectief.